Sunday, November 23, 2008

"Mitään varsinaista hyötyä lumimyrskystä ei ole kenellekään:
vangit istuvat lukkojen takana, hiili ei tule ajoissa, tuuli puhuu
lämpimät ulos parakeista, jauhoja ei tuoda leiriin, leipää ei ole,
ja toisinaan keittiöhommatkin tyssäävät. – –
Mutta kuitenkin vangit rakastavat lumimyrskyä ja rukoilevat
sen tuloa."

Aleksander Solzenitsyn: Ivan Denisovitsin päivä

8 comments:

Harry Salmenniemi said...

Tuo on erityisen kaunis sitaatti, muistan tuon kohdan kirjasta! Siinä on jotakin sellaista mikä sopii suomalaiselle sielulle, jos olisi olemassa jonkinlainen suomalainen sielu.

Olen täällä kateellisena tarkkaillut teidän myrskyä, näytti hienolta kaikissa kuvissa.

Eksoottista, sanoi rakkaani.

"Lumimyrsky on suomalaisen kesän kohokohta."

Voi hyvin!

Henriikka said...

Kiitos, Osui silmääni juuri parahiksi myrskyn silmässä. (kun tietokonehuoneen ikkunaan oli ilmaantunut lumiverho) Täällä on tosiaan nytten kauhean kaunista, kun tänäänkin vielä on tippunut lunta hiljalleen. Ja omituisen vaaleaakin, esimerkiksi yhtä metsäpolkua pitkin kun käveli tänä iltana klo 2130 niin näki hyvin, vaikka viime viikolla vielä pyöräilin vahingossa pusikkoon samalta polulta kun ei nähnyt mitään. Tällaista luontohavainnointia täällä, kiva että ilmaannut tänne kommentoimaan, mitä sinne kuuluu?

Harry Salmenniemi said...

Täällä on tietenkin aika kummallista. Papukaijoja hyppii tuossa edessä pihapuissa. Lämmintä, ei liian kuuma vielä, kaksikymmentäviisi astetta. Huomaan että elimistö tietää että nyt pitäisi olla talvi ja pimeä: on vähän vaikea nukkua ja rauhoittua, kun on tällaista jatkettua kevätkesää ollut puoli vuotta yhteen menoon.

Olen kirjoittanut aika paljon täällä, opiskellut, mutta kyllähän tämä silti lomalta tuntuu. Mukavaa olla poissa Euroopasta. Olen aika paljon täällä kiinalaisten kanssa, opettelin tänään samomaan kiinaksi "Moi! Minä olen kevätkääryle." Se sanotaan suunnilleen näin: "Nihao! Ua zhie tsinqtsiar!"

Palaan jouluksi kotimaahan, joten varmastikin tavataan pian. Juodaan sitten kaakaota!

Henriikka said...

No, nyt se väliaikainen idylli sitten on kadonnut, toivottavasti väliaikaisesti, (sillä välin kun piipahdimme Moskovassa kirjamessuilla toikkaroimassa), taas semmoinen perusmarrasjoulukuun pimeä, toivotaan että siihen mennessä kun olet täällä saadaan pysyvä lumipeite koko Etelä-Suomeen.
Näkemisiin kaakaoiden merkeissä!

Harry Salmenniemi said...

Tekisi mieli sitoa tuo kotiinpaluu lumimyrsky-indeksiin. En tule kotiin ennen kuin siellä on taas kunnon myräkkä! Vaikka kai sitä pitää joka tapauksessa kotiin tulla, kun matkalippukin on hankittu.

Juodaan joo kaakaota! Minulla on kovasti ikävä koko T&S-väkeä.

Näin eilen koalan. :D

Henriikka said...

Sanopa nyt vielä milloin suunnilleen/täsmälleen olet tulossa; jos vaikka järjestettäisiin oikein kaakaoilta ajan kanssa. Ja kannattaa muuten tänään seurata Nihil-sivustoja, maailmassa/Suomessa tapahtuu iloisia kummia.

Harry Salmenniemi said...

Moi!

Kuulin noista kummista jutuista, loistohomma, loistavaa, loistavaa!

Nyt kun tajuaisivat vielä antaa PAXille Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkin, niin kyllä olisi aika komiata. :) Ehkä ensi vuonna!

Tulen Suomeen jouluksi, pääkaupunkiin varmastikin uuden vuoden alussa. Joten joskus tammikuun alkupuolella olisi mainiota järjestää kaakaotapahtuma.

Jos Wiren 4. tuotantokauden saa lainaksi, niin olen onnesta soikeana. Olen täällä mehustellut koko ajan sitä että meidän vieressä on ihan aito baltimorelainen tornitalo, jossa asuu narkkareita. Siis ihan huippua!

"Just a gangster, I suppose. And I want my corners." -Avon Barksdale

Henriikka said...

Joo, nelossesonki on mun suosikki, kakkossesongin lisäksi. Yritetään järkätä, ennen vai jälkeen joulun?
Ts. kolmosen parhaus tulee esiin vasta myöhemmin: "Hamsterdam!"
Juu, voitaisiin pitää jonkinlaiset kaakaokestit tammikuun alussa, kun ollaan taas selvitty joulusta ja sen sellaisesta.

Alustavasti kyselen toimituksen aikoja, ollaan muuten päästy taas vanhaan kunnon aikataulumeininkiin. Nelosnumero ilmestyy tammikuussa ... mutta siitä tulee toivottavasti sitäkin asiapitoisempi, jos tuota nyt voidaan pitää hyveenä!

Voi hyvin siellä, tapaamisiin kaakaon merkeissä!