Friday, April 11, 2008

Istuimme eilen Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan penkillä pienen lammen rannalla runoilija Harry Salmenniemen kanssa. Harry keimaili ja minä puhuin rumia: mutatis mutandis: minä keimailin ja Harry puhui rumia. Kyllä luonto on kaunis, sanoi Harry. Kyllä luonto on kaunis kun se viherjöi, vastasi peipponen koivun oksalta. Maailman tilasta tai yhteiskunnallisista epäkohdista emme puhuneet laisinkaan, koska mitäpä sellaisista asioista Kaisaniemessä pienen lammen rannalla puhumaan. Laadimme kuitenkin ohimennen pienen listan parannettavista asioista. Minä yhä kiihtyvämpänä blogikirjoittajana lupasin julkaista listan heti tänään. Täällä se saa vaikutusta aikaan:

1. Kuluttamista pitää vähentää.
2. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tinkiä elintasosta.
2 comments:

Aurinkomorsian said...

En ole koskaan aivan varma näistä gertrudesteininomaisuuksista. Vaikka joskus toistojen ja peilauksien käyttö ei jää paikalleen vaan käy liikkeeksi. Yhtä kaikki "viherjöi" on kiitettävä sana. Myös jos se on foneettista ranskaa.

Henriikka said...

.... mielenkiintoista ja toki erittäin mahdollista tuo steinomaisuus, ei tullut itselleni mieleen ollenkaan kyllä. Mutta mitäpä itselle tulisikaan mieleen. Toistelu on joskus turhan viettelevää.