Wednesday, August 23, 2006

NAINEN II

Olen aikuinen nainen. Tuuppasin kerran Pekka Saurin henkilökohtaisesti. Kuntoni tarvitsee remonttia, alkoholi on muuttunut ongelmaksi, keräilen kalupakkeja, rakastan "ritaripahoja" ja kuppaan. Haluaisin yhtyä. Tunnen oloni yksinäiseksi, muutun samanlaiseksi kuin sutrani, läts läts. Puristele vanhaa ajokuntoista narttua. Aika kuluu näissä himoissa. Olen lihainen yöeläjä, ja haluan, ja haluan, säilyttää ja kasvattaa janoani kiristyvissä housuissa. Olen läpeensä "semmoinen". Oli sillä siihen aikaan kikkeli hellä. ”Panostin” tasapainoiseen suhteeseen ja uskoin kaikenmaailman sontiaisiin. Haluisin ja haluisin, erityisesti ihmisenä. En saan, mutten osu siihen. Toivon värinän jatkuvan.

NAINEN I

Olin vanheneva nainen. Tapasin kerran Pekka Saurin henkilökohtaisesti. Asuntoni tarvitsi remonttia, alkoholi oli muuttunut ongelmaksi, keräilin Artekin huonekkaluja, Kaj Frankin laseja, rakastin Marimekon laatua, linnanpihoja ja kaipasin. Halusin aina kehittyä. Sovitin työn ja opiskelun toisiinsa. Tunsin oloni yksinäiseksi, muutuin samanlaiseksi kuin seurani, yllätys yllätys. Omistin vanhan ajokuntoisen polkupyörän. En viihtynyt suurissa joukoissa. Aika kului näissä hommissa. Polkupyörän piti olla ulkonäöltään virheetön. Olin aikuinen, jo työelämässä oleva ammattilainen, ja halusin säilyttää ja kasvattaa markkina-arvoni kiristyvässä kilpailussa. Olin läpeensä rehellinen ihminen. Asuin siihen aikaan Mikkelin lähellä. Panostin tasapainoiseen arkeen ja uskoin intuitioon. Halusin kehittyä erityisesti ihmisenä. En halunnut paeta enää ketään. Sain työpaikan, mutta en sopinut sinne. Toivoin hiusteni värin pysyvän. Pysyin pinnalla. Vierastin outoja asioita. Pyysin heitä tarvittaessa pyytämään puheenvuoroa. En siis ollut johdonmukainen. Saatoin puhua ohi suunikin. Halusin että sanat pysyisivät asioissa. Keskellä oli reikä. Sinne sukelsin. Osasin nauttia elämästä. Olin naisellinen. Sekoitin ruskeaa ja harmaata. Minulla on ollut vaikeitakin ongelmia. Allergiani takia valitsin kotiini materiaalit huolella. Tyyli oli moderni, mutta klassinen. Elin ikien läpi. Minussa tapahtui salaperäinen, ratkaiseva muutos. Halusin matkustaa toiselle puolelle maailmaa ja unohtaa kaiken paitsi hänet. Oli päiviä, jolloin liikkeelle lähtö oli erityisen lähellä. Säilytin kaikissa tilanteissa huumorintajuni. Parisuhdetta vaivasi seksuaalinen haluttomuus, joka saattoi johtua ulkoisista seikoista. Etsin työtä. Tarvitsen lomaa. Teki hyvää rentoutua, tanssia ja nautiskella aterioista. En ujouttani kehdannut edes tervehtiä ihmisiä, sillä he eivät varmaankaan enää rakasta minua. Olin työnantaja, joka suhtautui lämpimästi sekä alaistensa viihtyvyyteen että tuloksellisuuteen. Tein hyvää työtä. Suun avaaminen oli helvetin vaikeaa. Liekit heijastuivat luolan vastakkaiselle seinälle. Huokaisin helpoituksesta. Olen toivonut, että he unohtaisivat käytökseni. Auto kaipaisi huoltoa. Harkitsin työpaikan vaihtamista. Kehityin liiketoiminnan kehittyessä. Halusin saada mahdollisimman paljon hyvitystä. Haluttomuus johtui todennäköisesti elämäntavoista, stressistä ja vanhenemismuutoksista. Oli niitäkin jotka todella tarvitsevat minua. Valehtelen. Saatan muuttua aivan toiseksi ihmiseksi.

Saturday, August 19, 2006

SISKON KANSSA SYÖMÄSSÄ

ja kun asuu, hän poistuu nopeasti, kesken pienten huomautusten, on Saturday morning running out of SPACE disc, oli jo kauan ollut kiinnostunut päiväkirjan kirjoittamisesta, eivät päivät tähän lopu. Kolmen huoneiston muotoinen pilvi näkyi Liisan kadun päähän saakka, ihmiset seisoivat rivissä toisella puolella katua ja tunsivat että nyt tapahtuu jotain heidän ulottumattomissaan.

Silloin tungit kätensä kadun yli, ja kaivoit muutaman lapiollisen palomuuria, alusvaatteet kastuivat ja olisi pitänyt ottaa lääke ennen kuin menee suihkuun. Sytytin rahapuun oksan ja kun venäjällä tuuli. Tietyssä pisteessä epätavallisen sään kokonaisvaltaisuus sai meidät voimaan mitään, hän sanoi pahaenteisesti, kuinka järven pohjassa kasvoi ruohoa

Peltosen perhe, ja ulpukoiden vesi kirkastui pohjaan saakka, venkslaan vaan tapaamisia, luento pitää valkoiset pellavahousut jalassaan kuin olisimme Ranskassa puhutaanko suoraan? Sinun pitäisi olla hyvä. Se kävi useimmiten tänä aamuna, prosessi käynnistyi, ennen satoa tulisi kestämään monta hyvää pihlajanmarjavuotta, rakastaa vanhempiaan niin kuin itseään, syksyisin miettiä, minkälaisia kanervia istutit parvekelaatikkoon

Friday, August 18, 2006

TAVARAT TIPPUVAT YLÖS ALAS.

Duslahko, ratvata puvatti lealtilat, dälläpöy on rilamaa piteip, lahkodus; vatratta tivatpu altilelat.

BARA I FANTASIN

Opettajanhuoneessa on yksi kaksi, kolme pöytää, ilmoitustaulu, joitakin sohvia, yleisessä käytössä oleva tietokone ja lokeroita ja lonkeroita; kaksi -- kolme sohvaa, käytössä oleva tietokoneen pää, jonka tukassa horsma rehottaa. Opettajanhuoneessa kasvaa rypsiä. Mie ottaisin mukaan nämä pellot jos saisin, mie ottasin mukaan kilvet ja konnut ja aallot mis Laatokan vuoriin lyö. On sota. keinot ovat keinottelua. kun ovikello soi, Ilkka kysyy: Liisa on tippunut koloihin, Liisa on istumassa jälki-istunnossa, aina välillä painan hiiressä olevaa suurennuslasia, tai satun näkemään Sinkkuelämästä viimeisen jakson, jossa Melinda pesee mummon selän, kodinhoitajatar sanoo hänelle: Se mitä juuri äsken teit, oli rakkautta, sinä rakastat. Kun nukkuu ja asuu käy aina vain rakkaammaksi kun nukkuu ja asuu yhtä aikaa, hengitys lisääntyy, kun vuodenajat menevät mielekkäästi, omatunto rauhallisena kun hoitaa tehtävänsä ajallaan. Siihen olen ollut itsessäni tyytyväinen, että olen jaksanut tehdä sen mitä olen luvannut Tulisitko ystävällisesti välillä ulos, hän kysyy, selaa iltapäivälehteä, otteita Ilkka Lipsasen elämänkerrasta. Bara i fantasin kan man dansa, segla, och sola sig.